Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csökkenő árbevétel mellett is növelni tudta nettó nyereségét az INA horvát olajtársaság az idén az első fél évben. - Horvátország magazin
részletek »

Visszaesett az INA árbevétele, de emelkedett a nettó nyeresége az első fél évben

Horvátország hazánk déli szomszédja. Fantasztikus adottságaival, csodálatos tengerpartjával, azúrkék adriai tengerével, ínycsiklandó ételeivel, vendégszeretetével méltán közkedvelt célállomása a magyar turistáknak. Tudj meg minél többet róluk!
Horvátország magazin
Itt vagy: Horvátország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Visszaesett az INA árbevétele, de emelkedett a nettó nyeresége az első fél évben
Visszaesett az INA árbevétele, de emelkedett a nettó nyeresége az első fél évben
Csökkenő árbevétel mellett is növelni tudta nettó nyereségét az INA horvát olajtársaság az idén az első fél évben.
A Mol olajipari társaság 49,1 százalékos tulajdonában álló INA honlapján hétfőn közzétett legfrissebb pénzügyi jelentés szerint az INA csoport értékesítési árbevétele 13,3 milliárd kuna (1 kuna=39,67 forint) volt az idén az első hat hónapban, 8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, amit a romló makrogazdasági körülményekkel magyaráz a cég.Eközben a társaság 443 millió kuna nettó nyereséget ért el 2013 első fél évében, több mint négyszeresét a 2012 első félévinek.
Hirdetés

Ugyanakkor az első féléves EBIDTA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 21 százalékkal csökkent, 1,75 milliárd kunát tett ki. Áldott Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke a csökkenést a finomítói környezet romlásával, a horvát és az egyéb kulcspiacokon a gazdaság visszaesésével magyarázta a közlemény szerint.

A közlemény szerint a vállalat Szlovéniában megháromszorozta, Bosznia-Hercegovinában pedig 5 százalékkal emelte az értékesítést. Ezzel egy időben Horvátországban megtartotta piacvezető pozícióját.

A tőkebefektetések értéke - főként a második negyedéves beruházások ösztönzésére - éves szinten 23 százalékkal, 500 millió kunára növekedett 2013 első hat hónapjában. A cég jelentősen fokozta kutatási és termelési tevékenységét Horvátországban.

Ugyanakkor a társaság a második negyedévben fokozta a töltőállomások modernizációját célzó programját is, amelynek keretében eddig összesen 132 benzinkút lett felújítva.

Az előző időszakhoz képest csökkentek a finanszírozási költségek, valamint a tavaly év végi 31 százalékhoz képest június végére 26 százalékra javult az adósság és a tőke aránya. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - INA, Mol, horvát, olaj, ipar, termelés, fogyasztás, bevétel
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-31 08:40:09
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü