Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A lipcsei Gewandhaus és a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekara is föllép a 61. Ljubljanai Fesztiválon, amelyet szeptember 10-ig rendeznek meg a szlovén fővárosban. - Horvátország magazin
részletek »

Ünnepelnek a horvátok szomszédai: 61. Ljubljanai fesztivál

Horvátország hazánk déli szomszédja. Fantasztikus adottságaival, csodálatos tengerpartjával, azúrkék adriai tengerével, ínycsiklandó ételeivel, vendégszeretetével méltán közkedvelt célállomása a magyar turistáknak. Tudj meg minél többet róluk!
Horvátország magazin
Itt vagy: Horvátország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ünnepelnek a horvátok szomszédai: 61. Ljubljanai fesztivál
Ünnepelnek a horvátok szomszédai: 61. Ljubljanai fesztivál
61. Ljubljanai Fesztivál
A lipcsei Gewandhaus és a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekara is föllép a 61. Ljubljanai Fesztiválon, amelyet szeptember 10-ig rendeznek meg a szlovén fővárosban.
A ljubljanai a legrégibb szlovén fesztivál, amelyet 1952-ben alapított a turista szövetség és amelyen helyi folklór és sport rendezvények voltak. Ebből a turista hétből nőtt ki a nemzetközi fesztivál, amelyen a szlovén zenei nagyságokon kívül olyan nemzetközi hírű művészek is felléptek már, mint José Carreras, Shlomo Mintz, Ricardo Muti, Enrico Morricone és Zubin Mehta.

Valerij Gergijev orosz sztárkarmester vezényli a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekarát kedden, valamint szeptember 2-án és 3-án, amikor Wagner Ringjéből A Rajna kincsét, másnap pedig A walkürt szólaltatják meg.
Hirdetés

A lipcsei Gewandhaus zenekara Riccardo Chailly karmesterrel az élen augusztus 28-án Mahler 9. szimfóniáját, míg másnap Beethoven 9. szimfóniáját játssza. A fesztivál záróprogramja szeptember 10-én a Karamazov testvérek című balett lesz a Borisz Eifman orosz koreográfus irányította szentpétervári balett-társulat előadásában.

Színházi produkció is lesz a fesztiválon: Shakespeare Hamlet című drámáját a madridi Teatro Espanol társulata adja elő. A drámát a neves szlovén rendező, Tomaz Pandur állította színpadra.

Az utóbbi években 70-80 program közül választhatott a közönség és évente mintegy 80 ezren voltak kíváncsiak a zenei, színházi és balett bemutatókra - olvasható a www.ljubljanafestival.si honlapon. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Ljubljana, szlovén, horvát, fesztivál, turista, látványosság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-01 07:51:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü