Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A tavaly bejelentett forgalom többszörösét regisztrálta az adóhatóság egyes vendéglátóhelyek esetében Horvátországban, amióta a hivatalhoz bekötött pénztárgépeket alkalmazzák – adta hírül - Horvátország magazin
részletek »

Horvátországban az online pénztárgépek bevezetése eredményesnek bizonyult

Horvátország hazánk déli szomszédja. Fantasztikus adottságaival, csodálatos tengerpartjával, azúrkék adriai tengerével, ínycsiklandó ételeivel, vendégszeretetével méltán közkedvelt célállomása a magyar turistáknak. Tudj meg minél többet róluk!
Horvátország magazin
Itt vagy: Horvátország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Horvátországban az online pénztárgépek bevezetése eredményesnek bizonyult
Horvátországban az online pénztárgépek bevezetése eredményesnek bizonyult
A tavaly bejelentett forgalom többszörösét regisztrálta az adóhatóság egyes vendéglátóhelyek esetében Horvátországban, amióta a hivatalhoz bekötött pénztárgépeket alkalmazzák – adta hírül csütörtökön a Jutarnji list horvát napilap.
A rekorderek között például egy zágrábi vendéglátóhely tavaly 5455 kuna (mintegy 215 ezer forint) forgalmat jelentett be havi átlagban, míg az idén ennek több mint nyolcszorosát, közel 46 és fél ezer kuna havi átlagos forgalmat bonyolított le az internetes kassza tanúsága szerint.

Egy rijekai vendéglátóhely 2012-ben átlagosan havi 64 ezer kuna forgalmat vallott be az adóhivatalnak, ezzel szemben idén átlagosan 289 és fél ezer kuna forgalomról tanúskodnak az online pénztárgépen kiadott számlái.
Hirdetés

Horvátországban az év elején vezették be több lépcsőben az internetes kasszák használatát készpénzfizetéskor. A kormány az intézkedéssel a szürkegazdaság visszaszorítását célozta meg.
Az elmúlt hét hónapban több mint 78 ezer adókötelezett lépett be az adóhivatal által közvetlenül ellenőrzött készpénzfizetési rendszerbe.

Az adóhatóság mintegy félezer adózó tevékenységét függesztette fel szabálytalanságok miatt. Közülük 400 vendéglátással foglalkozott.

A 400 bezárt vendéglátóhely esetében a tavaly bejelentett átlagos napi forgalomhoz képest idén 63 százalékkal magasabb átlagos napi forgalmat regisztrált az adóhivatal a pénztárgépek révén.
Az internetes számlakiadás bevezetése óta az adóhatósági statisztika hónapról hónapra egyre magasabb készpénzfizetési forgalmat mutat.

A Jutarnji list szerint ez alátámasztja a pénzügyminisztérium korábbi becslését, amely szerint Horvátországban sokan eltitkolták valós forgalmukat, és ezáltal kevesebb adót fizettek be az államkasszába.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - horvát, adó, pénztárgép, online, hivatal, kuna, forgalom
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-28 08:37:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü