Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Folytatódnak a traktoros tiltakozások Horvátországban; az agrártámogatások teljes összegű kifizetését sürgető termelők a tárgyalások második körében sem tudtak megegyezni a kormánnyal. - Horvátország magazin
részletek »

Hétfőn már hatodik napja részleges, helyenként teljes útlezárásokkal tiltakoznak a gazdák északkeleten

Horvátország hazánk déli szomszédja. Fantasztikus adottságaival, csodálatos tengerpartjával, azúrkék adriai tengerével, ínycsiklandó ételeivel, vendégszeretetével méltán közkedvelt célállomása a magyar turistáknak. Tudj meg minél többet róluk!
Horvátország magazin
Itt vagy: Horvátország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hétfőn már hatodik napja részleges, helyenként teljes útlezárásokkal tiltakoznak a gazdák északkeleten
Hétfőn már hatodik napja részleges, helyenként teljes útlezárásokkal tiltakoznak a gazdák északkeleten
Folytatódnak a traktoros tiltakozások Horvátországban; az agrártámogatások teljes összegű kifizetését sürgető termelők a tárgyalások második körében sem tudtak megegyezni a kormánnyal.
Horvátország néhány északkeleti megyéjében hétfőn már hatodik napja részleges, helyenként teljes útlezárásokkal tiltakozik a gazdák egy része, akik keveslik a búza felvásárlói árát és a támogatások még ki nem fizetett részét követelik. Szerintük a kormány a mezőgazdaságon spórolt a legtöbbet az idei költségvetésben.

Az agrárkamara képviselőit a múlt csütörtökön fogadta a mezőgazdasági miniszter, a felek azonban csupán abban tudtak megegyezni, hogy hétfőn folytatják a tárgyalásokat.
Hirdetés

A hétfői maratoni megbeszélésen már Slavko Linic pénzügyminiszter is részt vett, aki a horvát közszolgálati rádió-televízió tudósítása szerint a tárgyalások után kijelentette: a kormány nem fogja növelni a költségvetési hiányt a gazdák követelései miatt, ha lesz is módosítás, az csakis "lefelé" és semmiképpen sem "felfelé" lehetséges.

Tihomir Jakovina mezőgazdasági miniszter kifejtette: az állam a tavalyi támogatásokat teljes egészében kifizette, idén pedig 2,4 milliárd kunával ösztönözte a termelőket. Hozzátette: a kötelezettségek átütemezésével és új hitellehetőségekkel segítik majd a gazdákat.

Matija Brlosic, az agrárkamara elnöke azt mondta: a miniszterelnökhöz és a köztársasági elnökhöz fordulnak segítségért.

A tiltakozók bejelentették: fokozzák a traktoros blokádot, újabb pontokon vonulnak az utakra.

A búzatermelők hétfőn a felvásárlókkal is tárgyaltak, eredménytelenül: tavalyhoz hasonlóan idén is 1,38 kunát szeretnének kapni kilogrammonként, mert szerintük a 1,05 kunás ár a termelési költséget sem fedezi. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - horvát, agrár, támogatás, traktor, út, lezárás, blokád
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-14 07:43:39
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü