Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Megkezdődtek a tervezett, Vejti és Podravska Moslavina közötti drávai kompátkelő beruházásának előkészületei - mondta Baranya útügyi miniszteri biztosa kedden Drávaszabolcson sajtótájékoztat - Horvátország magazin
részletek »

Az előkészületek megkezdődtek a Vejti és Podravska Moslavina összekötő kompátkelő beruházásánál

Horvátország hazánk déli szomszédja. Fantasztikus adottságaival, csodálatos tengerpartjával, azúrkék adriai tengerével, ínycsiklandó ételeivel, vendégszeretetével méltán közkedvelt célállomása a magyar turistáknak. Tudj meg minél többet róluk!
Horvátország magazin
Itt vagy: Horvátország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az előkészületek megkezdődtek a Vejti és Podravska Moslavina összekötő kompátkelő beruházásánál
Az előkészületek megkezdődtek a Vejti és Podravska Moslavina összekötő kompátkelő beruházásánál
A kép illusztráció
Megkezdődtek a tervezett, Vejti és Podravska Moslavina közötti drávai kompátkelő beruházásának előkészületei - mondta Baranya útügyi miniszteri biztosa kedden Drávaszabolcson sajtótájékoztatón.
Csizi Péter tájékoztatása szerint a fejlesztésről a nyáron több egyeztetés is folyt Magyarország és Horvátország között, a rendőrök kedden pedig felmérésbe kezdtek a magyar-horvát határon átlépők körében, azt kérdezve tőlük, használnák-e a megépülő vejti átkelőt.

Hozzátette, a felmérést a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése követi, azt azonban még nem tudni, hogy az átkelő mikorra, mennyi pénzből készül el.

Utalt arra: a kormány áprilisban, a baranyai Kémesen tartott ülésen döntött a dél-baranyai Ormánsághoz tartozó Vejti kompkikötőjének építéséről.
Hirdetés

Csizi Péter hangsúlyozta, hogy a kormány fontos feladatnak tekinti új határátkelőhelyek nyitását, tekintettel arra is, hogy Magyarország határszakaszán átlagosan 24-25 kilométerenként van határátkelő, Nyugat-Európa országaiban ez 1,5-4 kilométer.

"Ennek történelmi és földrajzi okai is vannak, de a környező országokkal való kapcsolattartáshoz, a gazdaságfejlesztéshez elengedhetetlen, hogy kellő számú határátkelővel rendelkezzünk" - mondta.

Tiffán Zsolt (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, az Ős-Dráva-program összehangolásáért felelős kormánybiztos a sajtótájékoztató kapcsán az MTI megkeresésére reményét fejezte ki, hogy a vejti kompátkelő megkönnyíti az Ormánságban élő horvát és a Horvátországban élő magyar kisebbség utazását, és hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, az áruforgalom és a turizmus erősödéséhez. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Dráva, komp, átkelő, Vejti, Podravska, Moslavina, beruházás, megkezd
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-30 07:42:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü