Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Azok a horvátországi nonprofit szervezetek, amelyek gazdasági tevékenységből származó éves jövedelme meghaladja a 230 ezer kunát kötelesek lesznek céget alapítani és a bevétel után adót fize - Horvátország magazin
részletek »

A nonprofit szervezeteket is adófizetésre kötelezik Horvátországban

Horvátország hazánk déli szomszédja. Fantasztikus adottságaival, csodálatos tengerpartjával, azúrkék adriai tengerével, ínycsiklandó ételeivel, vendégszeretetével méltán közkedvelt célállomása a magyar turistáknak. Tudj meg minél többet róluk!
Horvátország magazin
Itt vagy: Horvátország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A nonprofit szervezeteket is adófizetésre kötelezik Horvátországban
A nonprofit szervezeteket is adófizetésre kötelezik Horvátországban
Azok a horvátországi nonprofit szervezetek, amelyek gazdasági tevékenységből származó éves jövedelme meghaladja a 230 ezer kunát kötelesek lesznek céget alapítani és a bevétel után adót fizetni – írja pénteki számában a Vecernji list.
Slavko Linic horvát pénzügyminiszter megerősítette, hogy a törvény vonatkozni fog a sportklubokra és az egyházi szervezetekre is, ami azt jelenti, hogy kötelesek lesznek online pénztárgépeket beszerezni és a könyvelésüket gazdasági társaságként vezetni.

A katolikus egyház véleménye szerint semmi változást nem hoz az új törvény, mivel üzleti tevékenységük lebonyolítására már hoztak létre cégeket.
Hirdetés

Azok a nonprofit szervezetek, amelyek több mint hárommillió kuna (110 millió forint) éves bevétellel rendelkeznek pénzügyi jelentést kell, hogy készítsenek a pénzügyminisztérium felé, a 10 millió kuna éves bevétellel rendelkezőknek könyvvizsgálói jelentést kell készíteniük. Ez ugyan többletköltségeket jelent számukra, de átláthatóbbá válik a működésük - idézi a miniszter szavait a napilap.

A Jutarnji list pénteki száma szerint 2012-ben Horvátországban 307 olyan nonprofit szervezet volt, amelynek a bevétele három és tízmillió kuna között volt. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - horvát, Non-profit, adó, pénzügy, Slavko, Linic
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-02-03 15:44:44
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü