Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvátország linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Horvátország - Horvátország [5. oldal]
részletek »

Horvátország képes leírás: Horvátország - Horvátország [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: horvatorszag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 185 db
Horvátország

Horvátország

Horvátországi szállást most akciós áron foglalhat! Pihenjen igazi mediterrán környezetben a horvát tengerparton. Tekintse meg horvátországi szállásajánlatainkat és nyaraljon a legnépszerűbb horvát üdülőhelyeken, kedvezményes áron! Szállást keres? Ausztriai, Szlovéniai, Svájci és Horvátországi szállás kínálatunkban megtalálja az Önnek megfelelőt: Akciós hotel, panzió és apartman ajánlatokkal várjuk a legkedveltebb üdülőhelyeken! Hangulatos ausztriai, hegyvidéki apartmanok, akciós szlovéniai szálláslehetőségek, svájci sí- és wellness paradicsomok és horvátországi, tengerparti szállások garantálják Önnek feledhetetlen élményéket és a kikapcsolódást!

Horvátország

Horvátország

Croatia - Croatian National A természet teljes pompájában Ez Európa ökológiailag egyik legjobban megóvott területe! Ez az a vidék, ahol a napsütötte és nyüzsgő Mediterránium színeit a hegységek nyugalma és frissessége, valamint Pannónia aranyló gabonaföldjeinek szelídsége nemesíti. A valódi isteni inspiráció földje, amelyről a világ számos krónikása írt ihletetten és szólt lenyűgözve, páratlan európai vidék, amely kis területén nem kevesebb, mint 8 nemzeti parkot vonultat fel! A hegyvidéki Risnjakkal, Paklenicával, Plitvicei-tavakkal és É- szak-Velebittel, valamint a partvidéki Kornati-szigetekkel, Mljettel, Briju-nival és Krka-vízeséssel Horvátország a szépséges őstermészet valódi gyöngyszeme. A Dubrovniknál lévő Trsteno és a Vinicénél lévő Opeci arborétumaival, valamint történelmi díszparkjainak és védett természetparkjainak sokaságával ez az ország maga a valódi zöld végtelen, 4300 növény- és ugyanennyi állatfajtával. Ne habozzon hát, hajózzon ki az Adria azúrkék vizein és fedezze fel a szigetet, amelyen Európa egyik utolsó fakókeselyű populációja él. Végezetül pedig egy megjegyzés a természet sze-relmeseinek: Horvátország az az ország, ahol örökbefogadott delfinek kíséreté-ben szelhetik a végtelen kékséget, ha pedig kivételesen szerencsés, akár a védett mediterrán barátfóka nyomába is eredhet. Ez az a terület, ahol a természet ezer színben pompázik.

Horvátország (Hrvatska) Google térkép, a könnyebb eligazodáshoz

Horvátország (Hrvatska) Google térkép, a könnyebb eligazodáshoz

Horvátország Google térkép - Horvátország interaktív térképeinek gyűjteménye. Egyszerűen kezelhető online térképek egy helyen, magyar nyelvű útvonaltervezővel kiegészítve. Az ország politikai, domborzati, földrajzi, vasúti, autós és regionális térképei mellett, megtalálhatóak a nagyobb városok interaktív térképeinek összefoglalói is - Horvátország (Hrvatska) Google térkép, a könnyebb eligazodáshoz.

Horvátország magazin hírek
Rekord utasforgalom a horvát repülőtereken az idei első hét hónapban
Rekord utasforgalom a horvát... Jelentősen, 17,7 százalékkal nőtt az utasforgalom a horvát repülőtereken az idei első hét hónapban, amikor 5,2 millió utas vette igénybe a légikikötőket. A horvát statisztikai hivatal (DZS) adatai szerint a kilenc repülőtér utasforgalom-növekedése elsősorban a járatok számában bekövetkezett 8,2 százalékos emelkedésre vezethető vissza. Júliusban 1,75 millió...
Eladó Ház a Horvát Toszkána szívében - Horvátország-Isztria, Vižinada, Vranje Selo
Eladó Ház a Horvát Toszkána szívében... Vranje Selo, Opčina Vižinada. Itt található az általunk eladásra kínált,...
Igazi karácsonyi hangulat a horvát Zlatko Salaj otthonánál
Igazi karácsonyi hangulat a horvát... Csaknem kétmillió izzóval öltöztette karácsonyi fénybe házát és udvarát egy...
Horvátország - Utazás Fórum

Horvátország - Utazás Fórum

Az Utazás Fórum Horvátország kategóriája, ahol minden Horvátországgal kapcsolatos témának helye van. Kérdések és válaszok a Horvát tengerpartól, hegyekről, városokról. Élménybeszámolók és fényképek csodás helyekről, utazásokról. Akár minden szigetnek, városnak külön téma nyitható, de természetesen a fő Horvátország topikban is olvasgathatunk.

Horvátország - Utazni.info

Horvátország - Utazni.info

Horvátország - hivatalosan Horvát Köztársaság - Közép-Európa déli részén az Adriai-tenger partján, a Balkán-félszigeten fekszik. Szlovéniával, Magyarországgal, Szerbiával, Bosznia-Hercegovinával és Montenegróval határos és igen változatos domborzati viszonyokkal rendelkezik. Történelme során többször volt határos Olaszországgal is. Népessége 4,5 millió fő, melyből a fővárosban, Zágrábban él 700 ezer fő (elővárosokkal együtt, több, mint 1 millió).

Horvátország - utazóna.hu

Horvátország - utazóna.hu

Nyaralás Horvátországban, vagy a horvát szigeteken: Isztria, Krk-sziget, Kvarner-öböl, stb. Horvátországi szállásfoglalások régiókra bontva, pl. Isztria, Dalmácia. Last minute utak, horvátországi utazások, körutazások, városlátogatások, hétvégi kirándulások autóbusszal pl. Plitvicei tavak, horvátországi nászutak...

Horvátország fényképek

Horvátország fényképek

Képes Horvátország blog kommentelési lehetőséggel, élménybeszámolókkal számtalan területről az egész országból. Leginkább a horvát tenger partvidéke érdekességei, legérdekesebb városai és csodás nemzeti parkjai szerepelnek a fényképes blogban, saját élményeken alapuló leírás formájában. A blog kiterjed Horvátország egészére, így a Paklenica Nemzeti Parktól kezdve településein át Vodice és Trogir között, a világörökségi helyszínekig szerepel benne a legtöbb színhely.

Horvátország Info

Horvátország Info

Horvátország részletes bemutatása sok érdekes hírrel, fotóval, ajánlásokkal olcsó Horvátországi szálláslehetőséggel, értékes nyereményekkel. Általános információk: Fővárosa: Zágráb, Lakossága: 4,8 millió, Területe: szárazföld 56.500 km2, tenger 31.000 km2, Tengerpartjainak hossza: 1777 km, Szigetek száma: 1185, Lakott szigetek száma: 66, Éghajlata: Horvátország északi része kontinentális, középső része hegyvidéki, az Adriai-tenger partján pedig mediterrán. Hivatalos pénznem: kuna (kn), váltópénz: lipa (pl). A Magyar Köztársaság horvátországi nagykövetsége Pantovčak 255-257, 10000 Zágráb; Tel.: +385-1-489-0900; Fax: +385-1-457-9301 - Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi képviselete (partneri együttműködésben a horvátországinfo.hu-val) 1053 Budapest, Magyar u. 36. tel.:+36-1-266-6505, +36-1-267-5588, Horvát Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, 1065 Budapest, Munkácsy Mihály u. 15. tel.:+36-1-354-1315, Horvátországi mobilszolgáltatók - Cronet 098 - VIP 091. Állami ünnepek- és munkaszüneti napok, Január 1. - Újév - Január 6. - Vízkereszt - Húsvétvasárnap és hétfő - Május 1. - A munka ünnepe - Június 5. - Pünkösd - Június 22. - A fasizmus elleni harc napja - Június 25.

Horvátország Info

Horvátország Info

Magyar érdekeltségek Ha egy-egy nagyobb horvát városban sétálgatunk, akkor a legtöbb ember otthonosan érzi magát. Ez nem csak azért van, mert bármely nagyobb horvát városba is jutunk el, minden tizedik turista magyar és halljuk a hangjukat a háttérben, hanem azért, mert habár igazi tengerparti, tenger közeli nép a horvát, a történelmünk és a kultúránk hasonló, sok esetben azonos, közös. Sajnos csak kevesen vannak tisztában a magyar-horvát közös történelmünkkel, mert a történelem órán ezt nem tanították. Inkább csak annyi marad meg a diák fejében, a tanár bácsi, vagy néni, azt mondta, hogy egykoron három tenger mosta Magyarország határait. Igenám, ezek közül az egyik tenger az Adria volt. Arról, hogyan került magyar kézre Horvátország egyik előző cikkünkben lehet részletesebben olvasni. A XI. századtól kezdve egészen az I. Világháború végéig Magyarország (a Magyar Korona) részét képezte Horvátország. Ha a tradicionális, angyalos, régi Magyarországi címert jobban megvizsgáljuk, akkor ott is felfedezhetjük ennek bizonyítékát. A bal oldalt fent látható kék alapon három arany leopárd Dalmácia jelképe, a jobbra mellette látható vörös-fehér kockás rész a Zágrábi rész jelképe, a Dalmát címer alatt a kék alapon sárga hatágú csillag és vörös-fehér zászló, pedig Szlavóniát jelképezi.

Hirdetés
Horvátország információs portál

Horvátország információs portál

Horvátország információs portál, mely segítséget nyújt a Horvátországba utazóknak, legyen uticéljuk akár az Isztria, Kvarner öböl, Dalmácia vagy a horvát szigetek. Bemutatom a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyeket részletesen, a látnivalókat, fakultatív programokat, árakkal és ajánlásokkal!Tppeket adok, hogy horvátországi nyaralása felhőtlen legyen! Az oldalon részletes utikalauzt találsz : az Isztia kedvelt desztinációiról mint például Umag,Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin, Rabac stb.Aprólékosan bemutatom a Kvarner öböl legnépszerűbb üdülőhelyeit mint például Lovran, Novi Vinodolsi, Crikvenica, Selce, Moscenicka Draga vagy Opatija.Megismerkedhetsz Dalmácia legszebb turista célpontjaival : Zadar, Trogir, Makarska, Split, Omis vagy Dubrovnik.

Horvátország Klub

Horvátország Klub

Horvátországba tervezed a nyaralást, de nem tudod hova érdemes utaznod, kéne egy olcsó szállás, netán hiányzik pár fontos infó? Akkor ebben a közösségben a helyed! Friss információk, érdekességek, tudnivalók egy helyen. - Újra nyitva tartanak a boltok vasárnaponként! Horvátországban, egy tavaly hozott szigorú szabály megtiltotta az üzletek vasárnapi nyitvatartását, sőt a karácsony előtti és a nyári főszezonban is csak korlátozott időtartamban fogadhattak vásárlókat. - Iszapra épül Horvátország új turisztikai beruházása, Biztosan ismerősen cseng mindenkinek a Zadar közelében fekvő Nin város neve. Nin nagyon híres a gyógyító iszapjáról, mely miatt sok turista keresi fel a települést. Most beruházók is próbálják kihasználni az adottságokat: ... Indul a nyári káosz a határátkelőknél, Véget ért az iskola, elkezdődött a nyár! Sokan már az első hétvégén megindultak a horvát tengerpart felé, így a letenyei magyar-horvát határátkelő forgalma négy- ötszörösére emelkedett az elmúlt hétvégékhez képest ... Kiváló a vízminőség az Adrián! Az idei első, májusban végzett vizsgálatok azt igazolják, hogy kiváló az Adria vízminősége. 1144 strand vizét minősítették kiválónak, 16-ot jónak ...

Horvátország látnivalói

Horvátország látnivalói

Déli szomszédunk, Horvátország gyönyörű, tagolt tengerpartja méltán kedvelt nyaralási célpontok. Nem véletlen, hogy legtöbb honfitársunk külföldi nyaralásuk úticéljául Horvátországot választja. Mi segítséget szeretnénk nyújtani utazásuk, nyaralásuk megtervezésében. Megpróbáljuk részletesen bemutatni a legnépszerűbb üdülőhelyeit. Sok képpel és videókkal színesítve a cikkeket.

Horvátország nevezetességei és nyaralóhelyei

Horvátország nevezetességei és nyaralóhelyei

Az alábbi oldalakon megismerkedhetünk Horvátország látványosságaival, érdekességeivel. Bemutatjuk a legkedveltebb nyaralóhelyeket és műemlékeket, a nevezetes városokat, valamint az országra leginkább jellemző sajátosságokat. A Horvátországba utazók felejthetetlen élményben részesülnek akkor is, ha a történelmi nevezetességeket kívánják megtekinteni, de akkor is, ha csak egy pihentető nyaralásra vágynak. Horvátország történelme nagyon régi időkre nyúlik vissza, melyeket mai napig őriznek a műemlékek. Nem csupán nyaralásban lesz része az ide látogatóknak, hanem élő történelmet tekinthet meg.

Horvátország nyaralás

Horvátország nyaralás

Horvátország a Földközi-tenger vidékének és Közép-Európának, valamint az Alpoknak és a Pannon-alföldnek a metszéspontjában fekszik. Viszonylag kis területen különféle tájegységek figyelhetők meg. A nehézségeken és a polgárháborús éveken felülemelkedve ma már ismét népszerű és nagyon kedvelt nyaralóhely egész Európában.

Horvátország repülőjegy foglalás

Horvátország repülőjegy foglalás

Úti cél Horvátország? Horvátország repülőjegy kedvező árakon! Ismerje meg az országot is, ha már van repülőjegye! Repülőjegy Horvátország más városaiba is! Horvátország repülőjegy a MORTON'S Légi Utazási Irodától! Utazásaink során a cél legtöbbször mindössze annyi, hogy egyik pontból eljussunk a másikba. Sokunknak megadatik, az utazások azon formája, amikor élményekkel gazdagodhatunk. Amikor 'élmény utazáson' veszünk részt, sokszor arra törekszünk, hogy az utazás tényleges fizikai időtartamára minél kevesebb időt és energiát fordítsunk. Ekkor a megoldás a repülővel történő utazás. Ha úti célunk Horvátország, utazzunk repülővel a MORTON'S Légi Utazási Irodával! Horvátország repülőjegy kedvező árakon egy megbízható partnertől! Ha már a célországba vagyunk, ne csak egy bizonyos várost nézzünk meg, számos érdekesség, történelmi emlék, épített és természeti kincs vár ránk, minden egyes ország minden egyes városában! Sokan a nagyvárosi életet kedveljük, ezen városok szinte mindegyike rendelkezik repülőtérrel, ezáltal megkönnyítve megközelítésüket. A repülőjegy Zagreb utazás lefoglalása a MORTON'S-szal éppoly egyszerű, mint Horvátország repülőjegy foglalása. Ha ország szinten keresünk és foglalunk, számos opcionális úti cél közül egyszerűen, gyorsan választhatunk a célállomások közül! Repülőjegy vásárlás érdekli más városokba az adott országon belül? Tekintse meg ajánlatunkat!

Horvátország utazás nyaralás info

Horvátország utazás nyaralás info

Horvátország számos városának, szigetének, nyaralóhelyének részletes, fényképes bemutatása. Információk a horvátországi szórakozóhelyekről, gasztronómiáról, szálláslehetőségekről. Itt, a Horvátország utazás, nyaralás info oldalon mindent megtudható Horvátországról, amely a magyarok körében a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelynek számít. Hasznos nyaralási és utazási információkat olvashatnak, és olcsó szállást is foglalhatnak azok, akik Horvátországban szeretnének nyaralni.

Horvátország városai

Horvátország városai

Napjainkban az ország legvirágzóbb gazdasági ágazata a turizmus. Az ország legfőbb vonzereje a csodálatos adriai-tengeri partvidék, a türkizkék víz és az aranyló part, az ország azonban számos egyéb titkot is rejt. Zágráb csak 1991, az ország függetlensége óta főváros, ám régi város, tökéletesen magába sűríti Horvátországot. Fontos kulturális központ szerepét is betölti, centrumában több múzeum és színház is helyet kapott. Városközpontjának két részét, a Felsővárost (Gornji Grad) és az Alsóvárost (Donji Grad) rövid siklóút köti össze. A Felsővárosban megcsodálhatjuk a tornyaival a magasba emelkedő Szent István-katedrálist, majd a Kőkapun áthaladva a Szent Már térre érünk, ami a Sabornak, a horvát parlament épületének ad otthont. Az Alsóvárosban vár minket több múzeum illetve a Botanikus kert, melynek területén több mint 10000, a világ legkülönbözőbb helyeiről származó növényfaj él...

Tuti menü