Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvátországról képes leírás: Horvátországi - Útikönyv: [2. oldal]
részletek »

Horvátországról: Horvátországi - Útikönyv: [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: horvatorszag.tlap.hu » Horvátországról
Keresés
Találatok száma - 27 db
Horvátországi nyaralás

Horvátországi nyaralás

Oldalunkon szinte mindent megtalálsz, amire egy horvátországi nyaralás során szükséged lesz, sőt, talán mi segítünk abban is, hogy megtaláld a számodra megfelelő utazási irodát, ha még nem sikerült választanod. Az egyedüli, amit nem tudunk neked közelebb hozni, az a tengerpart nyüzsgése, és a forrón tűző napsugarak, de bízunk benne, hogy ezt rövidesen úgy is meg fogod tapasztalni!

Horvátországi utazási tippek

Horvátországi utazási tippek

Horvátországi nyaralás - Utazási portál oldalunkon a Horvátországba utazókat látjuk el hasznos információkkal és utazási tippekkel. Feltüntetjük a horvátországi autópályákat és az aktuális autópályadíjakat. Részletesen írunk a népszerűbb horvátországi szigetekről (Rab sziget, Krk, Pag), nemzeti parkokról (Kornati Nemzeti Park, Plitvicei-tavak) és tengerparti városokról (Zadar, Dubrovnik).

HorvátországInfo.hu

HorvátországInfo.hu

Horvátországról dióhéjban Nehéz egy ilyen szép, sőt csodálatos országról bármit is írni, főként felvezetni. Úgy gondolom, majd minden magyar ember találkozott már Horvátország nevével. Sokan jártak már Horvátországban, sokan pedig ismerőseik, rokonjaik csillogó szemű beszámolóikból és fotóhegyeikből ismerhetik Horvátországot. Horvátország a maga csodálatos olykor türkizkék, olykor egészen sötétkék, máskor egészen világos, már majdnem fehéresen áttetsző Adriájával majd fél millió magyar turistának ad otthont minden nyáron. A Balaton után a második legkedveltebb nyaralási úticél a magyarok között. Nem csak mi vagyunk így ezzel. A csehek, lengyelek, osztrákok és a szlovénok körében is a legkedveltebb külföldi nyaralási célállomás Horvátország. Talán nem véletlenül. Horvátországban közel ezer sziget, illetve sziklazátony található, városaik, pedig majdnem sértetlenül megmaradtak eredeti, sokszor középkori állapotukban. Az élményeket tovább tetőzi a horvát vendégszeretet, a mediterrán tengeri konyha továbbá az, hogy a horvátok is keresztények, mint mi európaiak.

Horvátország magazin hírek
Rekord utasforgalom a horvát repülőtereken az idei első hét hónapban
Rekord utasforgalom a horvát... Jelentősen, 17,7 százalékkal nőtt az utasforgalom a horvát repülőtereken az idei első hét hónapban, amikor 5,2 millió utas vette igénybe a légikikötőket. A horvát statisztikai hivatal (DZS) adatai szerint a kilenc repülőtér utasforgalom-növekedése elsősorban a járatok számában bekövetkezett 8,2 százalékos emelkedésre vezethető vissza. Júliusban 1,75 millió...
Eladó Ház a Horvát Toszkána szívében - Horvátország-Isztria, Vižinada, Vranje Selo
Eladó Ház a Horvát Toszkána szívében... Vranje Selo, Opčina Vižinada. Itt található az általunk eladásra kínált,...
Igazi karácsonyi hangulat a horvát Zlatko Salaj otthonánál
Igazi karácsonyi hangulat a horvát... Csaknem kétmillió izzóval öltöztette karácsonyi fénybe házát és udvarát egy...
Horvátországról általánosságban

Horvátországról általánosságban

Horvátország, valamivel több mint 4 millió lakosával, számos lehetőséget kínál a pihenésre. Ha szeret a természetben barangolni, rajong az antik kultúráért, kedveli a sporttevékenységeket, vagy csak élvezni szeretné a varázslatos, kristálytiszta tengert és a festői tájakat - Horvátország ideális választás az Ön számára. Az Adriai-tenger keleti partján elhelyezkedő Horvátország számos természeti és kulturális értékkel büszkélkedhet. Területén több mint 1200 sziget vagy szigetecske, 8 nemzeti park, és 11 természetvédelmi terület található Az UNESCO 7 helyszínt nyilvánított a világörökség részévé Horvátország területén. Horvátország mediterrán és kontinentális része jelentősen különbözik egymástól. Ez a különbözőség megmutatkozik a növényzetben és élővilágban, Észak és Dél-Európa kulturális hatásaiban, a gasztronómiai ínyencségekben, de még a lakosok mentalitásában is. Gyakran lehet hallani, hogy a kontinentális területeken élők megfontoltabbak, míg a déliek lazábbak és hangosabbak. Így a mindössze 55 ezer négyzetkilométer nagyságú Horvátország a legkülönbözőbb élményeket kínálja Önnek.

Horvátországról Angol nyelven

Horvátországról Angol nyelven

Impressum - Address: WWW.HR, Dept. of Telecommunications, FER Unska 3 - HR-10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia, Tel: +385 1 6129 810, Fax: +385 1 6129 832 - Horvátország rövid történelme, fontosabb évszámai - Kr.e. 3000 körül, Kerámiacserepek igazolják, hogy a tengerpart vidéke már ebben az időben is lakott volt. - Kr.e. 1200 körül, Illír, história, dalmát törzsek vándorolnak be Közép-Európából Dalmáciába. - Kr.e. 100 körül. A rómaiak meghódítják egész Dalmáciát, és ezzel együtt meghonosítják a kereszténységet. - 538. Róma kettészakadása után Dalmácia a Bizánci Birodalomhoz tartozik. - 1000-től. A Velencei Köztársaság megkezdi Dalmácia leigázását. - 1102 Megalakul a Horvát Királyság, amely 800 évig perszonáluniót alkot Magyarországgal. - 1204 A Bizánci Birodalom megszállásának vége. - 1409. Egész Dalmácia a Velencei Köztársaság uralma alá kerül. Csak a Dubrovniki Szabad Köztársaság őrzi meg függetlenségét. - XVI. század. Az oszmánok megtámadják a velencei uralom alatt álló Dalmáciát. - 1699. A karlócai békében Dél-Horvátország Ausztria fennhatósága alá kerül. - 1805. Napóleon uralkodása alatt véget ér a velencei megszállás és Dalmácia francia fennhatóság alá kerül. - 1815, Horvátország

Információk Horvátországról, városairól, látványosságairól

Információk Horvátországról, városairól, látványosságairól

Nem járt még Horvátországban de már tervezi a nyaralást? Előtte mindenképp érdemes elolvasni cikkemet, melyből sok hasznos információt megtudhat. Például azt, hogy hova érdemes ellátogatni az ország területén, valamint azt is, hogy mennyibe kerülnek mondjuk az autópálya díjjak. Horvátország tényleg egy gyönyörű ország, viszont a tengerpart nem mindenki számára megfelelő, valamint nem minden időszakban. A legmegfelelőbb időszak talán a július, hisz augusztus második felétől már eléggé lehűl a víz, így a tengerben való fürdés már nem a legjobb.

Információk, érdekességek

Információk, érdekességek

Oldaunk egy igazi csináld magad Horvátország uti kalauz, melyet bárki szerkeszthethet. A blog lényege, hogy a horváotrszágba utazók minden információt megtudjanak az orszagról, történelemröl, városokról, nemzeti parkokról, természeti tájakrólstb. Célunk egy mindent átfogó bemutató megírása, mely nemcsak a tengerparttal hanem az ország belselyében található csodaszép helyeket mutatja be. ?llandóan várjuk azon horvátország kedvelök jelentkezését, akik szivesen irnának Horvátország csodaszép helyeiröl.

Tudnivalók-AutóKlub

Tudnivalók-AutóKlub

A Magyar Autóklub hivatalos weboldala. - Társklub: Hrvatski Autoklub (HAK), segélyhívó szám: 987, mobil telefonról: 01987, Az Exclusive Assistance Europe kártyával rendelkező MAK klubtagok számára műszaki hiba esetén társklubunk segélyszolgálatának díja itthon visszatérítésre kerül. Diplomáciai elérhetőségek: Nagykövetség: cím: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257. Előhívó: (00)-(385)-(1), telefon: 4890-906, ügyelet: 4890-906, fax: 457-9301. Konzuli hivatal: cím, előhívó, telefon: u.azok, fax: 4579-302. - Gépjárműokmány: Bár nem előírás, mégis javasoljuk a kötelező felelősségbiztosítás megkötését és érvényességét igazoló nemzetközi zöldkártya kiváltását. Jogosítvány: Érvényes nemzeti jogosítvány. Kiegészítő nemzetközi jogosítványra csak autóbérléskor van általában szükség, mert a cégek azt megkövetelik. Útiokmány: Érvényes útlevél vagy személyi igazolvány. Felségjelzés: H matrica kötelező. Kedvezmények: A MAK új tagkártyáit választó tagjai a tagkártyájukon lévő Show your Card! logó alapján a kártya bemutatásakor számos kedvezményt élveznek Horvátországban. A részleteket megtalálja a www.arceurope.com címen. Nem saját tulajdonú autó használata esetén meghatalmazásra van szükség.

Utazás előtt - Horvátoszág

Utazás előtt - Horvátoszág

Az oldal segítségével több információt tudhatsz meg Horvátországról sőt még az utazást szervező utazási irodákról. Az oldal foglalkozik Horvátország éghajlatával, mi a hivatalos nyelv, vámszabályok. Sőt még ajánlott utazási útvonallal is szolgál az oldal. bevezető az oldallal kapcsolatban : Az utazasi.irodak.com webportál létrejöttének elsődleges feladata az volt, hogy egy helyre gyűjtse a Magyarországon regisztrált, legálisan működő utazási irodákat, megkönnyítendő ezzel az utazni készülők dolgát a választásban, és lehetőséget adva ezzel az utazási irodáknak arra, hogy szolgáltatásaikat egy gyakorlatiasan működő oldalon keresztül is felkínálhassák az érdeklődőknek.

Hirdetés
Útikönyv: Horvátország és varázslatos tengerpartja

Útikönyv: Horvátország és varázslatos tengerpartja

Ez az a kötet kifejezetten a magyar turistáknak szól, az ő igényeiket, lehetőségeiket a legmesszebbmenőkig figyelembe véve! Bemutatja Horvátország egészét. Jól használható, praktikus szerkezetbe rendezni az odautazók számára ajánlott és fontos, számtalan információt. Kiemelten tárgyalja a varázslatos tengerpartot. Részletes, pontos és friss információkat nyújt, széleskörű történelmi, földrajzi, utazási ismereteket tartalmaz. Az önmagukért beszélő színes fotók mellett értékes térkép illusztrációk segítik az eligazodást.

Tuti menü